banner

Kunstwerken in 's-HertogenboschIn het voorjaar van 2004 ben ik begonnen met de opzet van deze sectie van Brabant Foto. De sectie bestaat op dit moment uit ongeveer 200 foto's van beelden, herdenkingsmonumenten, fonteinen en bijzondere gevelstenen aangevuld met andere niet nader te omschrijven kunstuitingen. De kunstobjecten zijn allemaal te vinden in de openbare ruimte van 's-Hertogenbosch - Rosmalen - Engelen en Empel en zijn gefotografeerd in de zomer van 2004.

Het is de bedoeling de serie te completeren met opnamen van mij onbekende kunstobjecten in de stad. De bezoekers van deze website worden dan ook verzocht om door te geven of en waar er nog niet opgenomen kunstwerken te vinden zijn die in deze serie zouden kunnen passen. Voor het doorgeven van de gegevens kunt u gebruiken maken van het feedback formulier op deze website maar een email sturen kan natuurlijk ook. Een voorwaarde voor de opname van nieuwe objecten in deze serie is wel dat de kunstwerken vanaf de openbare weg voor iedereen zichtbaar moeten zijn.

Er is getracht om naast de plaatsaanduiding van de kunstwerken een korte omschrijving te geven. Het was mij niet altijd duidelijk hoe een en ander te omschrijven dus als er onder de bezoekers mensen zijn die een betere naam of omschrijving voor een kunstwerk kunnen geven dan zal ik dat ook graag vernemen. Om de overzichtelijkheid te bevorderen is de stad ingedeeld in 5 gebieden: Centrum - Noord - Oost - Zuid - West